- Yönetici
- Jinekoloji
- 18.11.2024
- 19 Görüntülenme
Adet Öncesi Gerginlik Sendromu (PMS)
Adet Öncesi Gerginlik Sendromu (PMS), adet dönemi başlamadan 1-2 hafta önce ortaya çıkan, hem fiziksel hem de duygusal semptomlarla kendini gösteren bir durumdur. Şişkinlik, baş ağrısı, göğüslerde hassasiyet, kaygı, depresyon ve ruh hali değişiklikleri gibi belirtiler yaygındır. Ancak, adet dönemi başladıktan sonra bu semptomlar genellikle ortadan kalkar. Hafif ve orta şiddetteki PMS vakalarında, yaşam tarzı düzenlemeleri bu süreci daha rahat hale getirebilir.
- Şeker, tuz, kahve, alkol ve sigara tüketimini sınırlamak
- Düzenli egzersiz yapmak,
- Vitamin ve mineral desteği almak,
- Uyku düzenini sağlamak, her gece aynı saatlerde yatmak ve en az 8 saatlik kaliteli uyku uyumak,
- Stresi azaltmak için düzenli spor yapmak, hobi edinmek ve sosyal aktivitelere katılmak,
- Ödemin atılmasına yardımcı olabilmek için dengeli beslenmek
- İhtiyaç halinde hormonal değişimleri azaltmak için doğum kontrol hapı başlanması PMS dönemini daha rahat geçirmeye yardımcı olmaktadır.
Unutmayın, PMS her kadında farklı şiddette seyreder. Semptomlarınızı daha rahat yönetebilmek için, size en uygun yaklaşımı belirlemek adına bir uzmandan destek almanız faydalı olacaktır.
Doğum öncesi testler, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığını güvence altına almanın önemli bir parçasıdır. Ultrason, kan testleri ve tarama testleri gibi yöntemlerle bebeğinizin ge..
Adet Öncesi Gerginlik Sendromu (PMS), adet dönemi başlamadan 1-2 hafta önce ortaya çıkan, hem fiziksel hem de duygusal semptomlarla kendini gösteren bir durumdur. Şişkinlik, baş ağ..
Kürtaj Nedir? Kürtaj, istenmeyen veya sağlık açısından risk taşıyan gebeliklerin sonlandırılması işlemidir. Bu prosedür, kadın sağlığı açısından önemli bir tıbbi müdahaledir ve ..